L’Ilukol Joseph a l’escola

L’Ilukol Joseph és un nen que vam conèixer fa dos anys amb una malformació greu a la boca. Tenia dificultats per parlar, per empassar-se el menjar i per poder relacionar-se amb altres nens de la seva edat. Gràcies als vostres donatius, se li van poder fer dues operacions que l’han ajudat de manera considerable: ara pot vocalitzar quan parla, i no li cau el menjar ni la beguda com abans. De tota manera, encara li cau una mica de saliva i continua amb una certa malformació.

Quan tenia cinc anys, va anar un dia a l’escola. I els altres nens se’n van riure tant, que no hi va tornar mai més. Ja recuperat de la segona operació, li vam plantejar a la seva mare i a ell mateix (ara ja té tretze anys) si volia començar a anar a escola per poder tenir un futur millor. Tots dos van dir un “SÍ!” ben gran. I gràcies a una família catalana, això ja és realitat.
Tot i no saber pràcticament res en arribar-hi, a l’escola ens diuen que hi posa molt interès i que capta les coses molt ràpid. Ell està molt content i ja ha fet amics. És una escola amb bastant nens sords o amb altres dificultats.

 

 

 

 

 

“Si donem el necessari als que no tenen, no fem més que donar-los el que és seu”